Radovi u Krešimirovoj trajat će duže od godinu dana

29
Krešimirova ulica

Iako su radovi na rekonstrukciji i dogradnji oko kilometra sustava javne odvodnje otpadnih voda te poboljšanje postojećeg sustava javne vodoopskrbe u Krešimirovoj ulici trebali trajati 12 mjeseci, izvjesno je da će trajati i više od godinu dana, no ne zna se koliko, piše Novi list.

Usto, projekt uređenja ove najfrekventnije riječke ulica bit će i skuplji od ugovorenih 34,8 milijuna kuna, prenosi Novi list dogovor investitora, Hrvatskih voda, KD-a Vodovod i kanalizacija i grada Rijeke

Razlog su tome, navode, rezultati probnih iskopa koji su usporili detaljni plan dinamike izvođenja radova. Naišlo se na niz problema, utvrđena su značajna odstupanja kod iznimno starih kanala podzemnih potoka na lokacijama Brajda i Mlaka, poteškoće stvara i nepoznavanje točnih pozicija, smjerova, izgleda i materijala od kojih su stari kanali podzemnih potoka sagrađeni. Projekt je usporilo i arheološko nalazište, ostaci povijesne riječke luke i instalacija iz vremena Austro-Ugarske, prenosi Novi list obrazloženje investitora.

Usto, radovi čiji je investitor KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. sufinanciraju se bespovratnim europskim sredstvima, stoga je sve izmjene i korekcije potrebno točno proceduralno izvršiti te osigurati za to potrebna odobrenja i suglasnosti prije početka ili nastavka izvođenja radova, piše Novi list.

Nakon privremenog prekida u isporuci vode u razdoblju od 28. do 30. kolovoza isti će se scenarij ponoviti 3. rujna na području mjesnih odbora Potok, Brajda-Dolac, Mlaka, Sveti Nikola i Turnić, u vrijeme kada je najmanja potreba za vodom.

Komentari