Putem Google Mapsa ćete sada prijateljima moći dijeliti lokacije policijskih brzinomjera!

47

Korisnicima Google Mapsa uskoro će biti puno lakše pratiti lokacije prometne policije, zahvaljujući novoj značajci prijavljivanja i pregledavanja brzinomjera u aplikaciji.

Google je u četvrtak objavio da će ljudi koji koriste Karte na Androidu i iOS-u moći prijavljivati ​​incidente, uključujući brzinomjere, pad prometnog sustava, usporavanje prometa, zatvaranje prometnica i razne prepreke na cesti počevši od ovog tjedna.

Aplikacije poput Wazea, koji je također u vlasništvu Googlea, ranije su dobivale izuzetno oštre kritike policijskih organizacija zbog toga što su korisnicima omogućile dijeljenje lokacija prometnih policajaca.

NYPD, jedna od najvećih policijskih organizacija u SAD-u, poslala je pismo Googleu u veljači, tražeći od kompanije da povuče Wazeovu značajku koja korisnicima omogućuje prijavu prometnih policajaca na terenu, tvrdeći da to ometa sposobnost časnika da kontroliraju pijane vozače i one koji svjesno čine prekršaje. LAPD i Nacionalno udruženje šerifa dali su slične izjave.

Kao i Waze, nova značajka Google Mapsa ne dopušta korisnicima da razlikuju različite vrste policijskih operacija. Jedina oznaka incidenta koja se odnosi na provedbu zakona koja je dostupna u novom ažuriranju Karte je „brzinomjer“.

Googleov glasnogovornik rekao je Business Insideru da tvrtka vjeruje da ova značajka pomaže da ceste budu sigurnije, tvrdeći da “informiranje vozača o nadolazećim brzinomjerima omogućava da budu oprezniji i donose sigurnije odluke kada su na putu”.

Nova će se značajka ovog tjedna predstaviti svim korisnicima iPhonea i Androida.

Komentari