Psihologinja osnovne škole u Sinju savjetuje: Recite djeci da su bolja od one djece koja ne nose maske!

85

Autorica je teksta, da stvar bude još gora, stručna osoba tj. psihologinja i nije nam jasno da jedna takva osoba smatra da je u redu kod djece poticati osjećaj superiornosti kada je u pitanju nošenje maski.

Na službenim stranicama Osnovne škole fra Pavla Vučkovića u Sinju par dana nakon što je započela škola objavljen je tekst s uputama i smjernicama za provođenja nastave. Osmišljen je i “famozan” tekst za roditelje i djecu u kojem se obrađuje pitanje psihološke prilagodbe djece ovoj novonastaloj situaciji.

Jedan dio teksta se odnosi na maske u kojima se objašnjava da “nošenje maski nije izbor već pravilo koje se mora poštivati”.

Preporučuje se i roditeljima da svojim mališanima “istaknu kako su djeca koja nose maske bolja od drugih koja ih ne nose”, što su nazvali tzv. “igranjem na osjećaj superiornosti”.

Autorica teksta, psihologinja škole, očito smatra da je u redu da se kod djece potiče osjećaj superiornosti po pitanju nošenja maski. Tko je nosi taj je faca, a tko je nema manje bitan, pametan, važan???

Komentari