Prve 3D printane felge na svijetu!

28

HRE predstavlja prve 3D printane felge od titana, osmišljene u suradnji sa brendom GE Additive.

Novi prototipovi,poznatiji kao HRE3D+, otkrivaju na koji način ova inovativna tehnologija može utjecati na budućnost dizajna felgi, uklapajući kompleksne forme sa naprednim materijalima kao što je titan.

3D print bit će odlučujući u proizvodnji kotača, uglavnom zahvaljujući svojoj efikasnosti, posebno kada imamo u vidu da sa tradicionalnim aluminijskim monoblok kotačima od materijala otpada 80%,  odnosno 45 kilograma teškog ojačanog aluminijskog bloka, kako bi se kreirao finalni proizvod. 3D tisak donosi sasvim suprotno, tek 5% uklonjenog i recikliranog materijala.

Usto, titan je gotovo savršen materijal za kotače, nudi daleko veću specifičnu snagu u odnosu na aluminij i otpornost na koroziju, kreirajući ekstremno lagane kotače koji kreirani ovom tehnologijom omogućuju dizajnerima rad bez ograničenja koja tradicionalni kotači donose, zajedno sa alatima zaduženim za njihovu proizvodnju.

HRE3D+ konceptualni kotači nastali su u pet odvojenih sekcija, koje su potom kombinirane u specijalnoj središnjoj sekciji karbonskih felgi sa pričvršćivačima od titana. Što se tiče dizajna, on je savršen. Kotači su unikatnog izgleda, sa isprepletenim krakovima radi dojma dubine iz svakog kuta gledanja.

Ovo je nevjerojatno uzbudljiv i važan projekt za sve nas i pruža nam uvid u ono što budućnost kotača donosi“, izjavio je predsjednik kompanije HRE, Alan Petier.

Surađujući sa AddWorks timom GE Additive brenda, dobili smo pristup posljednjim aditivnim tehnologijama i nevjerojatnoj ekipi inženjera što nam je omogućilo da pomaknemo granice u dizajnu kotača. Za HRE, ovo partnerstvo predstavlja lansiranje u budućnost“, kazao je Petier.

Komentari