Prometne bizarnosti – polukružno okretanje šlepera na magistrali, filmska potjera za vozačem bez vozačke…

189

O da, i to je moguće. Vozač šlepera odlučio je na magistrali kod Dubrovnika izvesti nevjerojatno opasan manevar, objavljeno je na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode.

Vjerovali ili ne, na proširenju prometnice vozač šlepera bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka krenuo se polukružno okretati.

Polukružno okretanje danas na magistrali kod Dubrovnika 😲

Objavljuje Prometne zgode i nezgodePetak, 11. siječnja 2019.

Filmska potjera u Zagrebu
Jučer, 10. siječnja oko 23.05 sati u Zagrebu se odvijala prava filmska potjera za 40-godišnjakom koji je bez položenog vozačkog ispita, vozeći Škodu Fabiu čakovečkih registarskih oznaka, bježao pred policijom.

Vozio je Ulicom Ribnjak u smjeru juga, a da se prethodno nije zaustavio na zvučne i svjetlosne signale policije koji su ga namjeravali zaustaviti. U svojoj suludoj vožnji, stigao je do pješačkog semafora u Ulici Ribnjak, potom skrenuo ulijevo preko uzdužne neisprekidane crte na kolniku te nastavio voziti u suprotnom smjeru, izbjegavši vozilo ispred sebe, a onda je i prošao kroz crveno.

Nastavio je kretanje Palmotićevom ulicom dok ga je sa upaljenim svjetlosnim i zvučnim signalima pratila policija, pokušavajući ga zaustaviti.

Na raskrižju Palmotićeve i Boškovićeve ulice ponovno je na semaforu prošao kroz crveno, potom je skrenuo udesno na kolnik Boškovićeve ulice u smjeru zapada te nastavio suludu vožnju Boškovićevom prema Hebrangovoj ulici.

Po Hebrangovoj ulici vozio se po lijevoj prometnoj traci namijenjenoj za kretanje ravno u smjeru zapada, a dolaskom do raskrižja s Preradovićevom ulicom, još je jednom prošao kroz crveno.Tada je naletio na Renault Megane zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak, a koji se kretao Preradovićevom u smjeru juga te je u raskrižje ušao na znak zelenog svjetla.

Od siline naleta, Škoda Fabia odbačena je ulijevo, dok je Renault Megane odbačen u desnu stranu. U nekontroliranom kretanju Škoda Fabia je sletjela s kolnika i naletjela na metalne stupiće i nogostup. Škoda je potom udarila u zid zgrade kućnog broja 13 Hebrangove ulice. Renault Megane je u zanošenju i nekontroliranom kretanju sletio s kolnika, a potom i na nogostup s južne strane kolnika Hebrangove ulice i metalne stupiće i zid iste zgrade.

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 40-godišnjak, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb i u Bolnici za plućne bolesti Jordanovac. Lakše su ozlijeđeni 38-godišnji vozač i dvoje putnika (57, 41) iz osobnog automobila marke Renault Megane i 42-godišnja putnica iz osobnog automobila marke Škoda Fabia. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb i KB Sestre milosrdnice. 

Komentari