Produljen rok za korištenje povlastice za vozila u vlasništvu osoba s invaliditetom!

20

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava korisnike da je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet na svojoj 38. sjednici donijelo odluku o nastavku primjene povlastice za vozila u vlasništvu osoba s invaliditetom i nakon 31.12.2018. godine, a do stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojim će se regulirati prijevoz vozila osoba s invaliditetom.

Povlastica se odnosi na besplatan prijevoz osobnim vozilima registriranim na osobe s invaliditetom, roditelja, zakonskog skrbnika ili zakonskog zastupnika osobe s invaliditetom, kao i vozila tih osoba kao korisnika leasinga.

Korisnici na koje se odnosi navedena povlastica su: osobe kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu nesposobnost donjih ekstremiteta 80% ili više, HRVI sa 100% tjelesnog oštećenja i osobe kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje vida od 100% .

Za detaljne informacije o načinu ostvarivanju prava na besplatan prijevoz za vozila korisnici se mogu obratiti brodaru Jadrolinija na čijim trajektnim linijama će ostvarivati navedenu povlasticu, odnosno na mrežnim stranicama brodara na slijedećoj poveznici.

Komentari