Prilikom restauracije radnik je pronašao sakriveno pismo iz 1941. godine – Sadržaj pisma će vas dirnuti

63
Izvor: stad_antwerpen Instagram

Jedan od radnika pronašao je bilješku iz 21. srpnja 1941. godine u crkvi sv. Jakova u Antwerpu. Poruka je bila ispisana na listiću papira presavijenom i spremljenom u kutiju od šibica koja je bila ugurana u zaglavni kamen na stropu crkve sv. Jakova. Radnici su svoju poruku napisali na poleđini dva kupona za tadašnji Dienst der Stadsgebouw.

Snimka zaslona 2020-10-28 115827
Izvor: stad_antwerpen Instagram

Poruka glasi: „Posebna priča o Johnu Janssenu, Jul Gyselinck, Louisu Chantraineu i Jul Van Hemeldonck… 1941. godine strop crkve bio je prekriven pomičnom skelom visine 26 metara. Ako Ako će ovaj strop biti ponovo restauriran, mi više nećemo biti na ovoj zemlji. No moramo reći svojim potomcima da smo uživali u životu. Doživjeli smo dva rata, 1914. i 1940. godine, što se ne može zanemariti, zar ne?

Stojimo ovdje i radimo gladni, izrabljuju nas za par novčića i gotovo ni malo hrane. Savjetujem našim potomcima sljedeće kad je rat u pitanju. Tijekom života obavezno držite zalihe u kući kao što su riža, brašno, kava, duhan, pšenica, žito! Živite punim plućima, ako je potrebno oženite se ponovo. Oni koji su u braku, samo idite kući. Pozdrav muškarci!“

Snimka zaslona 2020-10-28 115814
Izvor: stad_antwerpen Instagram

Komentari