Prijavite se! Zaklada „Dr. Viktor Ružić“ i ove godine raspisuje Natječaj za stipendiranje nadarenih srednjoškolaca i studenata s područja PGŽ-a

390
pisanje

Zaklada „Dr. Viktor Ružić“ iz Rijeke i ove je godine raspisala Natječaj za dodjelu stipendija polaznika srednjih škola i studenata dodiplomskog, diplomskog ili poslijediplomskog studija s područja Primorsko-goranske županije.

Visina stipendije za učenike srednjih škola iznosi 200 eura mjesečno, dok za studente iznosi 280 eura mjesečno. Stipendija će se isplaćivati temeljem sklopljenog ugovora u razdoblju od 1. listopada 2023. do 30. lipnja 2024. godine.

Prijaviti se mogu svi redovni učenici srednje škole koji imaju prosjek ocjena svih razreda 4.5, odnosno studenti visokoškolske ustanove koji imaju adekvatan postotak usvojenog znanja u skladu s ECTS bodovnim sustavom i to za svaku akademsku godinu, s postotkom usvojenog znanja iznad 90%. Za učenike prvog razreda srednje škole računa se i prosjek ocjena od petog do osmog razreda osnovne škole, odnosno za studente prve godine preddiplomskog studija računa se i prosjek ocjena srednje škole, uspjeh na ispitima državne mature i ocjene do trenutka prijave, a za polaznike prve godine diplomskog studija prosjek ocjena na preddiplomskom studiju i ocjene do trenutka prijave. Ujedno, uvjet je i da učenici nisu ponavljali školsku, odnosno akademsku godinu.

Zahtjev za stipendiju, zajedno s dokazima o upisanoj srednjoj školi ili fakultetu, ocjenama i motivacijskim pismom, podnosi se poštom ili osobno na adresu Zaklade „Dr. Viktor Ružić“, Strossmayerova 26, 51000 Rijeka uz naznaku „Za natječaj“ ili na email Zaklade: info@zaklada-dr-viktor-ruzic.hr.

Rok za predaju prijava je do 10. listopada, 2023. godine, a o rezultatima natječaja svi kandidati bit će obaviješteni u roku od 10 dana od dana isteka roka za prijavu.

Više informacija dostupno je na POVEZNICI.

Zaklada “Dr. Viktor Ružić” osnovana je 2002. godine te otada djeluje s jedinstvenim ciljem – promicanjem općekorisnih i društvenih ciljeva. Ona je rezultat plemenite i humane nakane njenih osnivača i u funkciji je ostvarivanja kako ciljeva rotarijanskog pokreta općenito, tako i članova obitelji Ružić koji su je uz članove Rotary kluba Rijeka osnovali.

Komentari