Prijatelji mladog umjetnika Romana Wagnera skupljaju novac za njegovu sahranu. Svaka pomoć itekako je vrijedna

82
Prije više od dva mjeseca mladi umjetnik Roman Wagner poginuo je u prometnoj nesreći. Pogreb mu još nije održan, a njegovo tijelo još uvijek se nalazi na odjelu Sudske medicine u Zagrebu. Zašto?

Roman nema rodbine u Hrvatskoj pa nitko nije imao ni htio preuzeti njegove posmrtne ostatke. Sada su se njegovi prijatelji udružili preko Facebooka i organizirali akciju sakupljanja novca za njegovu sahranu.

Naš dragi prijatelj Roman Wagner nažalost više nije s nama. Poginuo je u automobilskoj nesreći 11. srpnja 2020., sam u automobilu, bez drugih sudionika nesreće. Kako su Romanovi roditelji Zoltan i Ivana (Vlkov Wagner) preminuli već ranije, u Hrvatskoj više nema živih članova njihove obitelji. Zbog toga je Romanovo tijelo, prema službenoj proceduri, prebačeno na odjel Sudske medicine na Šalati, gdje se još uvijek nalazi, već preko 2 mjeseca – napisali su na Facebooku njegovi prijatelji.

– Mi smo njegovi prijatelji i kolege, i tek smo prije koji dan saznali sve ovo. Tužni i ogorčeni odlučili smo našem Romanu pružiti sprovod, pokopati ga u obiteljsku grobnicu na Mirogoju kraj njegovih roditelja. Želimo mu pružiti oproštaj vrijedan dobrog čovjeka kakav je Roman bio. S obzirom na to da u Hrvatskoj više nema rodbine, dopustit će nam kao prijateljima pokojnika da preuzmemo tijelo i organiziramo ispraćaj.

Raspitali smo se oko detalja, zbrojili sve troškove, i za te potrebe moramo skupiti oko 10.000 kuna. Ovim putem molimo svakoga tko je u mogućnosti, tko je volio i cijenio Romana i njegove roditelje, da pripomogne koliko može, uplatom na račun koji smo otvorili upravo za tu priliku –

image

Poginuli umjetnik Roman Wagner rođen je 1980. godine u Zagrebu, roditelji su mu pok. Ivana Vlkov, inače poznata hrvatska redateljica crtića i glumica, te pok. Zoltan Wagner, poznati montažer HRT-a. Roman se aktivno bavio režijom, montažom, glumom, Također, posuđivao je i glas za likove popularnih crtića.

Više o Romanu i ovoj akciji pronađite na Facebook stranici Roman Wagner – ispraćaj.

Komentari