Preminuo istaknuti riječki arhitekt Zoran Jerčinović, kreator Kazališnog trga i opatijskih hotela

102

U Kostreni je u 64. godini života preminuo arhitekt Zoran Jerčinović, jedna od konstanti arhitektonske scene u Rijeci i Hrvatskom primorju i šire, izvjestilo je Društvo arhitekata Rijeka.

Jerčinović će ostati u sjećanju kao realizator uređenja Kazališnog trga u Rijeci i Trga Ante Starčevića na zagrebačkoj Lenucijevoj potkovi, na čemu je surađivao s bardom hrvatske krajobrazne arhitekture Dragutinom Kišem i arhitekticom Gabrijelom Kiš Jerčinović, s kojom potpisuje i cijeli niz natječajnih radova poput prvonagrađenog projekta uređenja Frankopanskog trga u Novom Vinodolskom.

Istaknuo se i u hotelskim projektima kao što je rekonstrukcija i nadogradnja Grand hotela Adriatic u Opatiji i recentna preinaka tradicionalnog hotela u Hostel Link u Lovranu u suradnji sa arhitektom Davorom Jerčinovićem.

Zoran Jerčinović odrastao je u riječkoj graditeljskoj i arhitektonskoj obitelji. Školovao se u Građevinskoj školi u Rijeci, a potom studirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od 1983. intezivno se bavi projektiranjem i realizacijama niza obiteljskih kuća, hotelskih i javnih građevina i javnih prostora, a 1996. godine osniva projektantsku tvrtku. 

Njegovi radovi bili su izloženi na strukovnim izložbama poput Zagrebačkog salona i Salona mladih. Bio je aktivni član Društva arhitekata Rijeke i Hrvatske komore arhitekata.

Pogreb će biti u utorak, 13. kolovoza u 17 h na mjesnom groblju u Triblju.

Komentari