Preminuo George Michael

  144

  Prema podacima koje je objavio njegov publicist, nekadašnja polovica dua Wham!, kasnije etablirana solo pop ikona, George Michael preminuo je mirno u svom domu na Božić u 53. godini života. Autor brojnih hitova (“Last Christmas”, “Wake Me Up Before You Go-Go”, “Careless Whisper”, “Freedom! ’90″…) tijekom karijere prodao je preko 100 milijuna albuma, od kojih je većina dosezala po izlasku prva mjesta top ljestvica.

  Prije ravno 2 mjeseca obilježena je 26 godišnjica izlaska legendarnog singla “Freedom! ’90” i to izlaskom nove verzije spota s novim supermodelima (u originalnoj verziji umjesto Michaela u spotu su se pojavile velike supermodel zvijezde Christy Turlington, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Naomi Campbell), što je bio dio kampanje povodom reizdanja njegovog albuma Listen Without Prejudice. Najavljen je i izlazak dokumentarca “Freedom”, koji bi trebao početi s prikazivanjem 2017.

  George Michael je bio istinska pop zvijezda, čovjek koji je pisao pjesme, pjevao, svirao niz instrumenata te producirao svoje albume, istovremeno bez srama živeći život kako je htio, zbog čega je često bio na meti tabloida. Proteklih godina se borio sa zdravstvenim problemima, te preživio i prometnu nesreću. Njegova smrt u 53. godini života, na izmaku godine koja je uzela brojne poznate ličnosti, iznenadila je svijet, između ostalog i zato što je njegova “Last Christmas” pjesma koja je praktički postala neizostavni dio blagdanskog repertoara.

  Možda nije jako poznata činjenica, no Wham! su još 1984. odlučili da sav prihod od prodaje tog singla ide za borbu protiv gladi u Etiopiji. Tijekom karijere, Michael se trudio ostaviti nešto iza sebe i umjesto uživanja statusa pop zvijezde, kroz pjesme je progovarao o brojnim društvenim temama.

  Komentari