Preminula Kelly Preston, supruga Johna Travolte

49

Glumica i supruga Johna Travolte, Kelly Preston preminula je u 58. godini od raka dojke. Kelly Preston rođena je u Honoluluu na Havajima, a glumila je u više od 60 filmova od kojih je najpoznatija po ulogama u SpaceCamp, Twins, Jerry Maguire i For Love of the Game. Kada je imala samo 3 godine, otac joj se utopio, a majka kasnije udala za Petera Palzisa. Odrastala je u Iraku i Australiji, a od 16.-e godine bavila se manekenstvom. Posljednju ulogu glumila je sa suprugom u filmu Gotti. S Johnom Travoltom vjenčala se 1991. godine, a zajedno imaju 2 djece: kćer Ellu i sina Benjamina, do kje njihovo najstarije dijete, sin Jett preminuo 2009. godine.

Vijest je potvrdio John Travolta na svojem Instagram profilu.

View this post on Instagram

It is with a very heavy heart that I inform you that my beautiful wife Kelly has lost her two-year battle with breast cancer. She fought a courageous fight with the love and support of so many.  My family and I will forever be grateful to her doctors and nurses at MD Anderson Cancer Center, all the medical centers that have helped, as well as her many friends and loved ones who have been by her side. Kelly’s love and life will always be remembered. I will be taking some time to be there for my children who have lost their mother, so forgive me in advance if you don’t hear from us for a while.  But please know that I will feel your outpouring of love in the weeks and months ahead as we heal. All my love, JT

A post shared by John Travolta (@johntravolta) on

7. listopada obilježava se Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, a listopad je mjesec borbe protiv raka dojke. Od raka dojke obolijeva čak četvrtina žena u Hrvatskoj, a godišnje se otkrije 2300 slučajeva, što je zapravo 6 slučajeva dnevno u Hrvatskoj. U Hrvatskoj je 2006. godine započeo Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke gdje se žene pozivaju na besplatnu mamografiju, čime je cilj smanjiti smrtnost od raka.

Komentari