Predstavljen promotivni video o PGŽ: ne osvaja samo prirodnim ljepotama, već i društvom i tolerancijom

18

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja predstavljena je web stranica i promotivni video film JU Regionalna razvojne agencije Primorsko-goranske županije „Preseli se u PGŽ – Move to PGŽ“!

„Primorsko-goranska županija je jedna od najraznolikijih županija u svakom pogledu – kulturnom, povijesnom, gospodarskom, raznolikosti ljudi, povezanosti sa svijetom, otvorenosti i u tom smislu danas predstavljamo novu mrežnu stranicu, web naše razvojne agencije koju smo obnovili, proširili i koja je postala novi regionalni koordinator razvoja naše županije. Upravo taj film i te stranice pokazuju zašto treba doći živjeti kod nas, zašto investirati kod nas. Naši ljudi uvijek žele da smo što bolji i kvalitetniji i ovdje vlada uključivost i otvorenost“, rekao je župan Zlatko Komadina.

„Naš je imperativ da na jednom mjestu, strukturirano dajemo informacije svima u pripremi i provedbi razvojnih programa i projekata. Treća smo županija po korištenju europskih novaca“, rekao je ravnatelj RRA PGŽ Vedran Kružić.

U filmu je 12 istaknutih pojedinaca odgovaralo na pitanje zašto je dobro živjeti u Primorsko-goranskoj županiji. Radi se o ljudima koji dolaze iz različitih dijelova naše županije i različitih društvenih i gospodarskih sektora, a koji su dali velik doprinos u pozicioniranju Primorsko-goranske županije kao raznovrsne, uspješne i privlačne regije: ENRICO MAROTTI, Svjetski prvak u windsurfingu, KATICA HAUPTFELD – Vlasnica turističke agencije Katarina Line te hrvatska poduzetnica godine, prim. VLASTA BROZIČEVIĆ, dr.med – Ravnateljica Poliklinike Terme Selce, prof.dr.sc. SNJEŽANA PRIJIĆ SAMARŽIJA -Rektorica Sveučilišta u Rijeci, NENO BELAN – Kantautor, FRANJO TOLJANIĆ – Vinar, ugostitelj i hotelijer iz Vrbnika na otoku Krku, doc.dr.sc. SVEN MARIČIĆ – Znanstvenik, pionir 3D printa i dobitnik Državne nagrade za znanost, MARINA PULIŠIĆ- Članica Upravnog odbora Jadran galenskog laboratorija, ALJOŠA PAVELIN -Predsjednik uprave Brodogradilište Viktor Lenac d.d., dr.sc. GORDANA NIKOLIĆ – Dekanica Visoke poslovne škole PAR te hrvatska poduzetnica godine, dr.sc. SANDRO BRUSICH, dr.med. – Kardiolog te dobitnik priznanja Ministarstva zdravlja za izvanredni doprinos hrvatskom zdravstvenom sustavu –«Top 10» doktora RH i BOJAN BILIĆ – Arhitekt i urbanist.

Tih dvanaest filmova, napravljenih u suradnji s tvrtkom EPEPE, novinarom Davorom Žicom i snimateljem Nikolom Cvjetovićem svjedoče o tome da je Primorsko-goranska županija uistinu regija koja osvaja ne samo svojim prirodnim ljepotama, već i svojim društvom, tolerancijom, gospodarskim potencijalom i konstantnim razvojem.

Ravnatelj Kružić predstavio je i obnovljeno izdanje investicijskog kataloga. Sa više od 100 novih fotografija, grafičkim redizajnom te korekcijom podataka, Katalog investicija ažurniji je i atraktivniji i može se pregledati na stranicama www.prigoda.hr. Web stranica prezentira gotovo 120 razvojnih, kako javnih, tako i privatnih projekata lokalnog, regionalnog, ali i nacionalnog značaja.

Komentari