Poznata žrtva corone – Marianne Faithfull bori se s virusom

42

Među najupečatljivijim predstavnicama Swinging Londona i ikona 60-tih godina, dugogodišnja stanovnica Grada svjetlosti, danas 73- godišnja Marianne Faithfull otišla je kući u London, liječiti se od Covid-a 19!
Sudeći prema vijestima njezinog umjetničkog agenta Françoisa Revarda iz Republic Media, “Lady Marianne” boluje od lakšeg oblika corone, liječenje dobro podnosi i pri svijesti je.

Američka avangardna umjetnica Penny Arcade, bliska prijateljica oboljele pjevačice izjavila je novinarima : „Marianne je preživjela mnogo toga, neobične i nesvakidašnje događaje, naučila se boriti sa svim i svačim pa će se i ovoga puta “izvući”! Bilo bi nepravedno da ode prerano!

Poznanica je zaboravila istaći dugogodišnju heroinsku ovisnost pjevačice, Hepatitis C i preboljeni rak dojke.

Rođena 29. prosinca 1946. godine u Londonu, Marianne Faithfull je kći sveučilišnog profesora dok joj majka Ava potječe iz redova austro-ugarskog plemstva. Poznata kao barunica Erisson, bila je nećakinja Leopolda von Sache-Masocha, čije je ime poslužilo za nastanak “masohizma”!

Krajem prosinca 2018 godine Marianne Faithfull izdala je zadnji, 21 album pod nazivom “Negative Cupability”, ocijenjen superlativima.

Klasičan i oslonjen na klavirsku glazbu, akustične gitare i violine, bio je veoma zapažen kod publike i kritike. Čuveni duo sa Nickom Caveom “The Gypsy Faerie Queen” bio je proglašen baladom godine.

Džana Mujadžić

Komentari