Popov tražio od Obersnela da poput Prlje brusilicom uništi crvenu petokraku prilikom skidanja – Obersnel: Nemam brusilicu

    23

    Damir Popov na 29. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke održanoj 24. rujna kazao kako smatra da je umjetnička instalacija crvene zvijezde na Riječkom neboderu još jedna dobro osmišljena provokacija nostalgičara ljevičara, koji veličaju ideologiju komunizma te totalitarnog režima s težnjom vraćanja u prošlost i jugoslavenstvo.  Kako prenosi Fiuman, Popov je podsjetio da je u Domovinskom ratu crvena zvijezda bila zločinački simbol i simbol režima koji ima za cilj okupirati Hrvatsku na brutalan način.

    Popov je nadodao i upitao gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela ukoliko je voljan na dan skidanja umjetničke instalacije uzeti brusilicu poput Prlje u Operi Industriale, sasijeći je i ukloniti u povijest zločinački simbol režima. Obersnel je odgovorio da brusilicu ne posjeduje i nema namjeru predloženo napraviti, a kako mu Popov ne može pokloniti jer je skuplja od 500 kuna. Nadodao je kako u demokratskom društvu svatko ima pravo na vlastito mišljenje, ali da se pritom ne vrijeđa. Obersnel je ponovio kako je pod zvijezdom Rijeka osobođena od fašizma te kako je velik broj partizana poginuo za oslobođenje Rijeke. Da toga nije bilo, Rijeka danas ne bi bila u Hrvatskoj, prenosi Fiuman.

    Komentari