Policija: “MMA borce nećemo kazneno prijaviti. Prijavit ćemo HGSS-ovca i još jednu ozlijeđenu osobu za prekršaje”

152
policija

PU primorsko-goranska danas je održala press-konferenciju na kojoj je rečeno nešto više o napadu trojice boraca na Platku.

Istaknuto je da neće kazneno prijaviti MMA napadače s Platka te da će prekršajno prijaviti i HGSS-ovca i još jednu ozlijeđenu osobu.

“Policija je prvo imala sumnju na prekršaj. Dovedeni su u policiji, zadržani su u policijskoj postaji koliko su zakonski mogli i onda su pušteni. Potvrđeno je da su sve ozlijeđene osobe zadobile lake tjelesne ozljede, potvrđeno je iz Zavoda. Dostavljena je sva medicinska dokumentacija. Sve nam je potvrdilo osnovanu sumnju da je pet sudionika događaja počinilo prekršaj iz domene javnog reda i mira. Utvrdili smo da je pet osoba počinilo prekršaj. Više je osoba bila tamo. Da, prijavljen je i pripadnik HGSS-a. Prijavljene su i osobe koje su se prethodno družile uz alkoholno piće u kafiću“, istaknuli su iz policije.

MMA napadači neće biti kazneno prijavljeni

Na pitanje zašto dva i pol dana nisu izvještavali o napadu na Platku, za Index su rekli: “Mi za ovakve prekršaje mi u pravilu ne izvještavamo. Utvđena je prisutnost alkohola u krvi kod svih pet osoba. Nismo ih priveli ni drugi ni treći dan jer za privođenje sucu treba imati kompletne činjenice utvrđene. Danas smo utvrdili. Neće uopće biti privredeni. Ići će u redovnom postupku.”

Policija je potvrdila da MMA napadači neće biti kazneno prijavljeni te da sad preostaje još jedino vidjeti hoće li to učiniti Općinsko državno odvjetništvo. Potvrdili su da je dvoje ozlijeđenih i prijavljeno. “Vi sad prejudicirate nešto u postupku koji nije završen. Neki prekršaji su teži nego neka kaznena djela. Pripadnik HGSS-a nije službena osoba. Na društvenim mrežama su se širile kojekakve špekulacije da policija ne radi svoj posao i da se zataškava. Takvim pisanjem se neistinito informira javnost”, rečeno je na kraju.

 

 

Komentari