Pokreće se Instagram za djecu!

36

Direktori Instagrama planiraju izgraditi verziju popularne aplikacije koju mogu koristiti djeca mlađa od 13 godina, navodi se u internoj objavi tvrtke koju je dobio BuzzFeed News.

“Uzbuđen sam što mogu objaviti da smo prepoznali rad s mladima kao prioritet za Instagram i dodali smo ga na našu listu prioriteta”, napisao je Vishal Shah, Instagramov potpredsjednik proizvoda, na oglasnoj ploči zaposlenika u četvrtak. „Izgradit ćemo novi stup za mlade unutar Grupe proizvoda Zajednice kako bismo se usredotočili na dvije stvari: (a) ubrzavanje rada na integritetu i privatnosti kako bismo osigurali najsigurnije moguće iskustvo za tinejdžere i (b) izgradnju verzije Instagrama koja omogućava ljudima ispod u dobi od 13 godina da bi prvi put sigurno koristili Instagram. “

Trenutna Instagram politika zabranjuje djeci mlađoj od 13 godina korištenje usluge.

Ovaj posao bi nadgledao Adam Mosseri, šef Instagrama, a vodila bi ga Pavni Diwanji, potpredsjednik koja se u prosincu pridružila matičnoj tvrtki Facebook. Prije toga, Diwanji je radila u Googleu, gdje je nadzirala proizvode usmjerene na djecu uključujući YouTube Kids.

Interna najava dolazi dva dana nakon što je Instagram rekao da mora učiniti više kako bi zaštitio svoje najmlađe korisnike. Američko Nacionalno udruženje državnih odvjetnika (NAAG) pozvalo je Facebook da odustane od planova za pokretanje verzije Instagrama za djecu mlađu od 13 godina “Instagram Kids”, pozivajući se na zabrinutost zbog sigurnosti i dobrobiti djece i štetu koju im društvene mreže mogu nanijeti. U pismu izvršnom direktoru Facebooka Marku Zuckerbergu, 44 glavnih državnih i regionalnih odvjetnika tvrdi da društveni mediji mogu biti štetni za djecu “zbog bezbroj razloga” i da Facebook u svojoj dosadašnjoj praksi nije uspio zaštititi dobrobit djece na svojim platformama. Kao štetne pojave navode cyber bullying na Instagramu te uporabu platforme od osoba koje na razne načine eksploatiraju djecu.

Izvor: Buzz Feed News

Komentari