Podignuta optužnica protiv Tonija Cetinskog

67

Protiv Tonija Cetinskog (49) Općinsko državno odvjetništvo u Puli  31. prosinca 2018. podiglo je optužnicu zbog  izazivanja prometne nesreće u  Rovinju, u kojoj je preminuo 62-godišnji Ibrahim Kevljanin.

Cetinskom se optužnicom stavlja na teret da je 3. studenog 2017. oko 13,55 sati upravljao osobnim vozilom kolnikom u Pustoj ulici u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja ulijevo, u dijelu naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima, gdje je kolnik uzak i omeđen zidovima zgrada i bez nogostupa, Cetinskog se tereti da je vozilom ušao u zavoj bez da se prethodno uvjerio je li sigurno po druge sudionike u prometu.

Tereti ga se da brzinu nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i da je bio svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći. Uslijed svega navedenog, tereti ga se da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela pješaka, koji je na leđima ležao na kolniku. Navode kako je stradali bio narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja.

 

Komentari