Podignuta optužnica protiv Riječanina koji je četiri godine u stanu skrivao mrtvu majku

13

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci  podignulo je optužnicu protiv 49-godišnjeg Riječanina, koji je četiri godine u stanu skrivao mrtvu majku kako bi u njezino ime primao doplatak za pomoć i njegu. Okrivljenik nedostupan hrvatskom pravosuđu pa je predloženo da mu se sudi u odsutnosti.

Okrivljen je za kažnjiva djela povrede mira pokojnika, prijevare i dovođenja u opasnost života i imovine. Od rujna 2013. do 22. rujna 2017.  tijelo majke, prekriveno dekama i drugim otpadom, skrivao je u stanu da bi od riječkoga Centra za socijalnu skrb primao mjesečnu naknadu od 500 kuna. Tereti ga se da je na taj način pribavio 24.000 kuna. Usto, tereti ga se i da je 22. srpnja 2017. izazvao požar u stanu kako bi prikrio svoje postupke prošlih godina. Požar se proširio na gornje etaže zgrade, a zaustavili su ga brzom intervencijom vatrogasci riječke Javne vatrogasne postrojbe.

Pokojna Milka Ungar, koja je živjela sa sinom Fabianom Ungarom, nekoliko se godina nije pojavljivala, a sin je tvrdio da je otišla u Liku  i u njezino ime primao  novac od poštara. Fabian, u susujedstvu poznat kao Fabo, nestao je odmah nakon požara. Tvrtka koja upravlja zgradom organizirala je čišćenje stana deset dana nakon požara. Tada je pod hrpom otpada i deka na trosjedu pronađeno mumificirano truplo.

U susjedstvu se proširila priča da je nakon požara skupio nešto novca i pobjegao u Njemačku.

 

Komentari