Počinje gradnja nove Gradske knjižnice: “Kompleks `Benčić` može postati novo središte riječke kulture”

20

Na natječaj za izvođača radova na t-objektu u kompleksu “Benčić”, mjestu buduće Gradske knjižnice, odabran je slovenski VG5 d.o.o., na što se žalila zajednica ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević inženjering d.o.o. Međutim, sada je žalba odbačena, stoga više ne postoje prepreke za početak radova na novoj knjižnici.

Gradska knjižnica Rijeka objavila je službeno rješenje Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave, u kojemu stoji da je izbor izvođača za radove na t-objektu u kompleksu “Benčić” odobren. Postupak izvođača s dva natječaja trajao je gotovo godinu dana. Grad Rijeka potpisat će ugovor s izvođačem, što znači da radovi mogu početi.

Iz Gradske knjižnice su posebice obradovani viješću: “Sada je Grad Rijeka pred potpisom ugovora s izabranim izvođačem te vrlo brzo možemo očekivati dizalicu i iznad objekta buduće prve prave središnje zgrade naše knjižnice! Osim što se time iscrtavaju povijesne stranice našeg postojanja, kompleks “Benčić” postat će zaokružen revitalizacijskim procesima te od 2021. godine doista može postati novo središte riječke kulture i života uopće. Ovo je svakako jedna od najljepših slika u povijesti naše knjižnice“, stoji u objavi. 

Svi savjeti za objavljivanje sadržaja na društvenim mrežama kažu da je dobra slika svetinja. Mi danas nemamo fotografiju…

Objavljuje Gradska knjižnica RijekaPonedjeljak, 19. kolovoza 2019.

 

Komentari