Po prvi puta višestrukom recidivisti prometnih prekršaja privremeno oduzeto vozilo!

66

Po prvi puta višestrukom recidivisti prometnih prekršaja privremeno oduzeto vozilo. Navedeni je u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 4. ožujka 2020. u 11 navrata zatečen u činjenju 31 prometnog prekršaja. Skretanje na “odmorište” – zatvor u Bjelovaru!“, objavio je MUP na Twitteru.

U petak, 6. ožujka, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 47 – godišnji vozač koji je u četvrtak, 5. ožujka, u 22.50 sati, u Križevačkoj ulici u Koprivnici upravljao osobnim automobilom za koje je istekao rok važenja pokusnih pločica pod utjecajem alkohola od 1,22 promila. Usto, vozačka dozvola rješenjem mu je ukinuta i oduzeta zbog čak 31 negativnog prekršajnog boda i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Kako je ovome recidivisti od 1. kolovoza 2019. godine do 5. ožujka 2020. godine ovo treći prekršaj upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja zaštitne mjere, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, vozaču je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao o čemu je obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.300 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 30 dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci. Vozač će biti predan u zatvor u Bjelovaru.
Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.

Riječ je o višestrukom recidivisti koje je u razdoblju od 1. siječnja 2018. g. do 4. ožujka 2020. u 11 navrata zatečen u činjenju 31 prometnog prekršaja.

Komentari