Plišani medvjedići na prozorima su brojnih domova diljem svijeta. Saznajte zašto…

35

Pandemija covida-19 poharala je svijet. Primorani smo biti odgovorni i ostati doma. Kome je najteže shvatiti zašto je to tako i što se događa? Pa našim najmlađima i najslađim, našoj djeci. Djeci je posebno teško razumjeti trenutnu situaciju vezanu uz globalnu pandemiju korona virusa, kao i socijalnu distancu koju je nužno održavati na ulicama.

Da bi našim mališanima skrenuli misli, grupa ljudi osmislila je igru zbog koje su se medvjedići diljem svijeta udobno smjestili na prozore brojnih kućanstava. U skandinavskim zemljama, SAD-u, Australiji i Novom Zelandu kao i u Belgiji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji i Austriji, na prozorima su preko noći osvanuli brojni medvjedići. Sve je puno plišanaca koji uveseljavaju djecu koja prolaze i odvlače im pažnju s nespretnog korona virusa.

Ova igra inspirirana je dječjom knjigom We’re Going on a Bear Hunt, autora Michaela Rosena iz 1989. godine koja se aktualizirala tijekom ove pandemije. E da, zove se Lov na medvjede… Ideja je jednostavna: ostavite plišane medvjediće na prozorima kako bi ih djeca mogla brojiti tijekom šetnje. Jedan medvjedić, tri medvjedića, sedam…

Medvjedići imaju i edukativnu svrhu. Neki od njih postavljeni su na sigurnoj udaljenosti jedan od drugoga kako bi djeci približili pojam socijalne distance, dok neki čak nose i zaštitne maske. Ovaj projekt popularizirali su stanovnici Reykjavika kako bi razveselili djecu na Islandu, a sada postaje i globalni hit.

Podijelite ovu priču i s drugima, pokrenimo ovu igru i u Hrvatskoj. Pronađite par medvjedića, smjestite ih na svoj prozor i razveselite naše najmlađe. Sve će ovo proći, a do tada brojimo medvjediće na prozorima!

Komentari