Peović: Odnos Grada Rijeke prema sportu je problematičan

17

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović ukazala je na problematičan odnos Grada Rijeke i sporta. Naime, iz godine u godinu smanjuju se izdvajanja za javne potrebe u sportu. Peović je iznijela i podatak da izdvajanja za HNK Rijeku iznose gotovo četvrtinu iznosa Grada Rijeke.

“HNK Rijeka je privilegirani klub i u odnosu na druge nogometne klubove, ali i u odnosu na druge sportove u Rijeci. Takav privilegirani tretman nije opravdan ako je riječ o javnim novčanim sredstvima jer su time manja raspoloživa sredstva za druge klubove i sportove koji nisu komercijalno usmjereni,” istakla je Peović.

Podsjetila je i kako je Grad Rijeka početkom godine sklopio ugovor s privatnom tvrtkom Stadion Kantrida koja upravlja Rujevicom o kompenzaciji 9 milijuna kuna duga za komunalni doprinos. Grad Rijeka će zakupiti terene na Rujevici te će ih moći povremeno koristiti i drugi nogometni klubovi iz Rijeke, prenosi Novi list. Sada, Peović je postavila pitanje: „Ostaje pitanje, ako infrastruktura tri nogometna kluba koji će sada dobiti priliku treniranja na Rujevici, nije odgovarajuća, kako opravdavaju zakup u Gradu Rijeci, zašto se devet milijuna kuna komunalnog doprinosa nije naplatilo od vlasnika Rujevice i usmjerilo u poboljšanje sportske infrastrukture tih klubova?”

Komentari