Parkiralište kod Rektorata neće više biti besplatno, naplate se uvode i u neke okolne ulice

48
Ilustracija, FOTO: Flickr

Mjesni odbor Bulevard odlučio je uvesti naplatu parkiranja na Trgu braće Mažuranića kod Rektorata i u nekim okolnim ulicama. Tako se pokušava riješiti problem nedostatka slobodnih parkirnih mjesta.

Naime, kako piše Novi list, besplatno parkiralište na Bulevardu iskorištavali su oni koji ne žive u blizini, već odlaze na posao pa bi gotovo cijeli dan zauzeli parkirno mjesto. Zato su rijetki trenutci da je parkiralište slobodno. Osim Trga, najavljeno je naplaćivanje i u Gajevoj i Gundulićevoj ulici. 

Uz Bulevard prijedlog za naplatu parkiranja uputio je i Mjesni odbor Centar – Sušak. Razmatra se mogućnost uvođenja naplate parkiranja u Ulici Franje Račkog. I Mjesni odbor Potok nastoji stanarima osigurati veći broj mjesta za parkiranje nakon zatvaranja parkirališta “Rikard Benčić”, stoga se razmatra uvođenje naplate parkinga i na tom području.

Prošle godine naplata parkinga uvela se u Strossmayerovoj ulici kod nekadašnje zgrade Konstruktora, a najavljena je i trajna zabrana parkiranja na Trgu 128. brigade HV, Trgu Riječke rezolucije i Ulici Marina Držića.

Ovi riječki trgovi postaju pješačka zona, kao nastavak projekta proširivanja javnih površina u Rijeci. Trgovi će se sada tek minimalno urediti, radovi na uređenju partera i hortikulture trebali bi započeti uskoro.

 

Komentari