Par nazvao kćer prema davatelju internetskih usluga u zamjenu za 18 godina besplatnog WiFi-a

61

Par u Švicarskoj nazvao je svoju novorođenu bebu po davatelju internetskih usluga kako bi u sljedećih 18 godina dobivao besplatni WiFi. Odluka je donesena nakon što je otac na Facebooku primijetio internetsku reklamu davatelja internetskih usluga ‘Twifi’, u kojoj je pisalo da će besplatnu uslugu interneta pružati 18 godina ako bilo koji roditelj sina zove ‘Twifus’ ili kćer ‘Twifia’. To je bila ponuda za koju su ovi roditelji mislili da je predobra da bi se je mogli odreći!

U razgovoru za australsku web stranicu, otac male Twifie rekao je: “Što sam duže razmišljao o tome, to je ime za mene postajalo jedinstvenije i tada je stvar dobila svoj šarm.” Iako je majka djevojčice bila malo zabrinutija zbog te ideje, na kraju je odlučila pristati na nju. Rekla je: “To je i njegovo dijete. A za mene ime Twifia također predstavlja vezu u ovom kontekstu. Vječnu vezu! Postoje i puno gora imena. A što češće kažemo “Twifia”, to ime više zvuči srdačnije!”

Dodali su: “Želimo ostati anonimni jer se ne želimo opravdavati. Optužba da smo prodali ime svog djeteta jako nas pogađa. I nas je pomalo sram.”

Odluka roditelja, u dobi od 30 i 35 godina, da ostanu anonimni zvuči prilično razumno, međutim kad drugi koji poznaju malu Twifiju čuju ovu priču, njihova će tajna sigurno biti otkrivena. Iako nema razloga za sumnju u priču, možda se tvrtka dogovorila da roditelji mogu promijeniti ime u neko malo uobičajenije nakon što se lavina slobodnog publiciteta iz priče malo utiša. Jednostavno ne znamo…

Twifi nije prva tvrtka koja potiče roditelje da daju bebama određena imena u zamjenu za besplatne proizvode ili gotovinu. 2018. Kentucky Fried Chicken, poznatiji kao KFC, ponudio je 11.000 dolara bebi rođenoj 9. rujna imena ‘Harland’. Harland je prvo ime legendarnog pukovnika Sandersa. Harland Rose rođen je u Louisvilleu i dobit će isplatu u obliku fonda za fakultet.

Izvor: Thinking Humanity

Komentari