Papa Franjo obratio se roditeljima LGBT djece: “Bog voli vašu djecu takvu kakva jesu. Ne smijemo diskriminirati ni marginalizirati ljude”

54

Papa Franjo u Italiji se u među ostalom susreo i s roditeljima LGBT djece pa im je poručio da Bog voli njihovu djecu, prenosi magazin America.

Bog voli vašu djecu takvu kakva jesu. Crkva voli vašu djecu kakva jesu jer su to djeca božja“, rekao je omiljeni papa.

Roditelji i djeca s kojima se sastao tog dana članovi su talijanske LGBT organizacije Tenda di Gionata. Njihova potpredsjednica Mara Grassi izjavila da se nada kako će baš ovaj susret stvoriti “most” između LGBT zajednice i Katoličke crkve.

Iako je većina katolika nažalost još uvijek oštro protiv LGBT osoba, njihov predvodnik, sam papa, još jednom pokazao je toleranciju prema navedenoj seksualnoj manjini.

Ako je netko homoseksualac i traži Gospoda, tko sam ja da mu sudim. Ne smijete diskriminirati ni marginalizirati te ljude”, rekao je papa već 2013. godine tijekom posjeta Brazilu.

To što si homoseksualac nije bitno. Bog te takvim napravio i takvog te voli, a meni nije bitno. Papa te voli takvog. Moraš biti sretan onakav kakav jesi – rekao je papa mladiću kojeg je upoznao prije par godina.

 

Komentari