Ozbiljna opasnost! Medvjeđe obitelji u Lokvama, Delnicama i Crnom Lugu po kontejnerima u naseljenim mjestima traže hranu

67
Izvor: Screenshot Anica Ankica Facebook

Društvene mreže vrve snimkama medvjeda koji u večernjim satima šeću Lokvama, Delnicama, Crnom Lugu u potrazi za hranom. Medvjedi obično hranu pronalaze oko ili u kontejnerima, koji im često znaju poslužiti kao “švedski stol”.

OVDJE možete pogledati i snimku u predjelu Delnica zvanom Vučnik, gdje su medvjedi “uhvaćeni” u svojoj noćnoj potrazi za hranom. Isti medvjedi prije nekoliko su dana viđeni u Crnom Lugu i Lokvama, a iz ovih mjesta otjerani su na način da im je hrana postavljena izvan naseljenog mjesta.

Podsjetimo, vijećnik Igor Pleše je gradonačelnicu Delnica Katarinu Mihelčić upitao što Grad može učiniti po ovom problematičnom pitanju, no odgovor je razočaravajuć. Grad Delnice ne može učiniti ništa oko konkretnih oblika zaštite, već samo pozivati građane na oprez i upućivati ih kako u kontejnere ne bacaju ostatke hrane. Ipak, u NP Risnjak dosjetili su se funkcionalnog rješenja za medvjede i postavili kontejnere za otpad u koje životinje ne mogu ući.

Treba li netko stradati u večernjim satima prije nego što se nešto konkretno poduzme, pitanje je koje stoji u zraku…

L.B.

 

 

Komentari