Ovih pet namirnica nikako ne biste trebali zamrzavati

137
hladnjak

Zamrzivač vam je često pretrpan? Ne brinite, kod nas je ista situacija. Razlog tome je ubrzani način života gdje si jednostavno ne stižemo svakodnevno spremati kuhane obroke pa ih znamo pospremati u zamrzivače i tako uštedjeti na dodatnom vremenu pripremanja. Nažalost, sve namirnice ne bi trebali smrzavati, a mi vam donosimo popis od pet namirnica.

Tekućine u staklenkama i bocama
Staklene boce nisu podložne promjenama obujma, zato izbjegavajte zamrzavanje tekućina u staklene posude ili boce kako vam se ne bi tekućina uslijed povećanja obujma kod zamrzavanja rasprsnula u komadiće po cijelom zamrzivaču.

Voće
Kako bi pripremali sve popularnije smoothije često zamrzavamo i voće. Činjenica je da si tada ne činimo uslugu jer bi za kvalitetno zamrzavanje voća temperature trebale biti puno niže od uobičajenih. Bolja varijanata je kupovati već zamrznuto voće.

Ostaci pržene i pohane hrane
Sve što je bilo fino prije zamrzavanja potpuno će izgubiti teksturu nakon što odmrznute tako zaleđene komade. Predlažemo da procijenite koliko mesa ćete uspjeti pojesti, a ostatak zamrznite prije termičke obrade.

Mliječni proizvodi
Mliječne proizvode bolje je ne zamrzavati, nakon što ih odledite postoji velika vjerojatnost da će izgubiti kvalitetnu teksturu i postati nejestivi.

Krumpiri, riža, tjestenina
Ako zamrzavate varivo ili maneštre, pobrinite se da izdvojite nabrojene namirnice. One će nakon odleđivanja postati gnjecave, grudaste i definitivno neće biti ukusne te će tako upropastiti fino jelo.

Nadamo se da su vam savjeti pomogli i da ćete od sada paziti da nabrojene namirnice ipak ne stavljate u svoj zamrzivač.

Komentari