Ove namirnice nikako ne smijete podgrijavati

189
supermarket

U današnjem brzom načinu života jednostavno nemamo vremena za svakodnevno pripremanje svježih obroka. Često u situacijama kada spremamo obroke za dva dana ne promislimo smijemo li određene namirnice ponovo podgrijavati. Takvo postupanje može se jako loše očitati po vaše zdravlje stoga je najbolje da sljedeće namirnice s našeg popisa jedete uvijek svježe ili pripremite neki obrok koji možete jesti bez podgrijavanja.

Povrće
Povrće poput špinata u sebi sadrži nitrate koji se zagrijavanjem pretvaraju u toksične spojeve štetne i kancerogene za zdravlje.

Gljive
Udio proteina u gljivama lako se mijenja podsredstvom više temeprature, stoga se preporučuje izbjegavati njihovo podgrijavanje ili ako je baš potrebno grijati, grijte ih do 70 stupnjeva.

Krumpir
Prilikom zagrijavanja krumpir gubi svoja nutritivna svojstva, a najzdravije ga je jesti kuhanog i ohlađenog. Tijekom hlađenja u krumpiru se povećava udio otpornog škroba koji ima probiotsko djelovanje.

Meso
Zagrijavanjem meso postaje toksično promjena sastava odnosno konstrukciju proteina, koje naš organizam ne prepoznaje te upravo zbog toga i nema sposobnost razgradnje.

Komentari