Otvoren natječaj za Doru 2021. koja će se održati u veljači u Opatiji

38

Na stranicama HRT-a otvoren je natječaj za Doru 2021. Iduće godine na Dori će se natjecati 14 pjesama, za razliku od prijašnjih 16 pjesama. I dalje se biraju 4 rezerve, ali rezerve će biti aktualne do odlaska u Opatiju. Nakon toga, zamjena nema. Na pozornici može biti najviše 5 osoba, a prateći vokali moraju biti na matrici.

Još jedno pravilo koje nije uvjetovano trenutnom situacijom je da se dopušta pjevati na bilo kojem europskom jeziku. Podsjetimo, pravila su do sada dopuštala samo engleski, talijanski, njemački i francuski. Matrica za izvođenje na Dori predaje se u stemovima, a miksa na samoj izvedbi.

Na natječaj se mogu prijaviti svi državljani Republike Hrvatske koji nisu mlađi od 16 godina. Prijavljuje se potpuno gotova pjesma s originalnim izvođačem, a natječaj je otvoren do 10. prosinca. Prijaviti se možete naovoj poveznici.

Urednica projekta Uršula Tolj kazala je: “U budućnosti cilj nam je natječaj pomaknuti na početak listopada – do početka studenoga, kako bismo osigurali i izvođačima, a i nama samima, dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu. Prvi korak je, prema tome, ove godine već napravljen. Vjerujem da će se glazbenici odazvati u velikom broju te da ćemo imati kvalitetnu i zanimljivu Doru 2021.”

Podsjetimo, prema odluci Hrvatske radiotelevizije Dora 2021. održat će se 13. veljače 2021. godine u Opatiji, ukoliko će epidemiološki uvjeti to dopustiti.

HRT će pripremiti četiri verzije održavanja festivala, kao što to čini i Eurosong, a Izbor hrvatske pjesme i predstavnika za pjesmu Eurovizije 2021. će se održati ovisno o situaciji s koronavirusom u veljači.

Komentari