Otrčati maraton na balkonu? Da, moguće je…

22

Jadan južnoafrički par u Dubaiu unatoč karanteni ne staje sa svojim sportskim podvizima. Uspjeli su otrčati ni više ni manje nego 42,2 km odnosno čak i malo više od cijelog maratona!

Collin Allin i njegova supruga Hilda maraton su istrčali na svojem 20 metara dugačkom balkonu, prešavši s jedne strane na drugu više od 2100 puta. Za to im je bilo potrebno 5 sati, 9 minuta i 39 sekundi.

Par je najavio organizaciju i veće, sveobuhvatnije utrke koja će uključiti više sudionika. Moći će im se pridružiti svi oni koji se žele okušati i pretrčati s njima i ostalim trkačima barem nekoliko rekreacijskih kilometara.

Prije maratona Collin Allin izjavio je sljedeće: Želimo pomoći ljudima da skrenu misli s problema i da razmišljaju o nečemu drugom…, i da se međusobno povežu u trenucima kada smo svi zabrinuti zbog širenja koronavirusa.

Na sličnu zamisao došla su i dva Francuza. 32-godišnji Francuz svoj sedmometarski balkon prešao je više od 6000 puta. Trčao je više od šest sati. Drugi Francuz svoju terasu optrčao je 727 puta. Istrčao je točno 42,2 kilometra, kao i Collin i Hilda, za nešto više od pet sati. Nagrađen je dugotrajnim pljeskom susjeda.

Plješćemo i mi ovome nevjerojatnom paru koji dokazuju da kad se želi da se i može!

Komentari