Osuđen jer je sebi spašavao život – Huanito Luksetić ide u zatvor?!

87

Županijski sud u Rijeci potvrdio je prvostupanjsku presudu 41-godišnjem Huanitu Luksetiću zbog ilegalne proizvodnje i držanja marihuane radi prodaje.

Podsjetimo, njega je krajem 2017. godine riječki Općinski sud nepravomoćno osudio na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje 11 biljaka indijske konoplje i držanja marihuane radi prodaje. Hunatio Luksetić boluje od multiple skleroze, a drogu je koristio kako bi ublažio posljedice bolesti.

Ovakvom presudom njegov život je ugrožen. On je samo zahvaljujući svojoj snalažljivosti uspio preživljavati, a ovakva kazna je za njega smrtna presuda. Njega su osudili jer si je spašavao život, a da mu pri tom nisu omogućili niti imaju mogućnosti, ponuditi mu alternativni lijek. Što se države i onih koji odlučuju o takvim stvarima, on bi već ionako bio u grobu da si sam nije pomogao. Zgrožen sam, ogorčen i sablažnjen ovakvom odlukom koja oduzima čovjeku pravo na život”, rekao je Luksetićev odvjetnik Vladimir Gredelj za RTL.

Odvjetnik Gredelj koji presudu još nije vidio, za Jutarnji list je izjavio kako je Huanito u stanju šoka. Presudu navodno drži kod sebe i odbija je dati majci i sestri, koje su također u lošem stanju, baš kao i Huanito.

Gredelj je poručio da će se svim silama boriti da se Huanita spasi.

Komentari