Osuda sramotnog vandalskog čina na splitskoj rivi ujedinila Hrvatsku!

63
napad u splitu
Foto: YouTube/ Slobodna Dalamacija

Prvi čovjek Vaterpolo saveza Hrvatske Perica Bukić najoštrije je osudio incident koji se u subotu dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Jedan od njih je, bježeći od napadača, skočio u more.

Napad na igrače Crvene zvezde osudio je Vaterpolo klub Mornar, s kojim je Crvena zvezda u subotu trebala igrati utakmicu, ali je zbog svega otkazana. Policija je danas ujutro privela trojicu napadača.

U odnosu na jučerašnji događaj kada su u Splitu oko 13 sati na Obali Hrvatskog narodnog preporoda napadnuta tri strana državljanina i to 29-godišnji državljanin Crne Gore te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije, odmah po zaprimanju dojave policija je započela intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje dalo svoje rezultate.

Naime, policijski su službenici jutros u službene prostorije doveli trojicu muškarca koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres“, priopćeno je iz PU splitsko-dalamatinske. .

Huliganski napad na vaterpolite u Splitu najoštrije je osudio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. O okolnostima ovoga slučaja razgovarao je s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom. Napad huligana na vaterpoliste Crvene zvezde osudili su brojni sportaši, političari, građani Splita.

I hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osudila je napad u Splitu.

“Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo. Zahvaljujem građanima Splita koji su danas odmah stali u obranu tih vrijednosti“, objavila je na Twitteru Grabar Kitarović.

Ispred Hrvatskog vaterpolskog saveza, te u svoje osobno ime, najoštrije osuđujem izgred koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv!”, poručio je Perica Bukić.

Ono čemu se iskreno i duboko nadam je da ovaj incident neće utjecati na do sada korektne odnose između svih sudionika Regionalne lige, svih klubova i saveza, kao i na sam projekat zajedničkog sportskog natjecanja koji se do sada pokazao vrlo uspješnim za sve njegove sudionike”, rekao je predsjednik HVS zaključivši kako “ovo što se dogodilo mi u vaterpolo savezu ne smije podcijeniti te i nas obvezuje učiniti dodatani napor da se ovako nešto više nikad i nigde ne ponovi“, zaključio je Bukić.

U ime Mornara oglasio se trener Vili Marinić.

Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim terenima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad. Žalosti nas da je došlo do nečega ovakvog nakon što deset godina igramo regionalnu ligu po cijeloj regiji bez ikakvih incidenata“, rekao je Marinić.

Komentari