Ogromna pijavica kod Rovinja, jak kišni val od Poreča do Umaga!

336

Stiglo nam je i dugo očekivano pogoršanje vremena uz pojavu opasnih meteoroloških prilika. Još prijepodne došlo je do razvoja jače naoblake, a pogoršanje je kulminiralo oko podneva.

Kod Rovinja je zabilježena velika pijavica.  Prizor masivne pijavice na moru zabilježili su brojni građani i turisti, a dojava o štetama zasad nema, javlja IstraMet.

Istovremeno, izražen kišni val uz prolazno izražen downburst zabilježen je na potezu od Poreča do Umaga gdje je palo do 25 mm kiše. Na postaji iz naše mreže u Taru mjerimo 101 mm, oborine, a blizu 100 mm kiše je i Novigrad uz izmjeren 91 mm, dok je najviše kiše palo u Portorožu u Sloveniji, trenutno izmjereno 123 mm.

Na kvarnerskim otocima probleme stvaraju olujni udari juga pa poteškoća ima u odvijanju pomorskog prometa, dok su katamaranske linije iz Rijeke prema otocima i obratno u prekidu.

Oborina će u nastavku dana premještati se iz Istre i na Kvarner pa i tamo prema večeri očekujemo lokalne neverine. Trenutno najintenzivnije oborine u središnjoj, južnoj i sjevernoj Istri.

Komentari