Održao se štrajk vozača, no Autotrolej nije sudjelovao iz jednog razloga

53

Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH) i Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) održali su štrajk kako su i najavili -23. kolovoza od 10 do 10: 10 sati. Na deset minuta autobusni je prijevoz stao, no ne i za vozače Autotroleja.

Kako su objasnili na facebook stranici, vozači Autotroleja nisu željeli ostavljati putnike na čekanju jer će im biti potrebna njihova pomoć u ostvarenju ciljeva. No podržali su kolege tako što su istaknuli natpis na autobusima.

Vozači autobusa u KD Autotrolej sudjelovati će u sutrašnjem štrajku upozorenja na način da će na svim autobusima imati istaknut ovaj natpis.

Objavljuje Sindikat SPGKČetvrtak, 22. kolovoza 2019.

Štrajk se održao uz zahtjeve vozača da dobiju status službene osobe kako bi se okončali brutalni napadi na njih. Uz to povećanje plaća glavni je zahtjev. Sindikat primorsko-goranskih komunalaca je izvjestio da je vozačima i mehaničarima za ovaj mjesec povećana plaća za tisuću kuna. Rijeka plus bila je primorana da to učini kako bi zadržala radnike, koji sve više odlaze u inozemstvo u potrazi za boljom plaćom.

Zato se ovaj štrajk održao pod motom “Želimo ostati u Hrvatskoj!” Prvi je bio samo štrajk upozorenja, a ovisno o daljnjem razvijanju situacije štrajk bi se mogao ponoviti.

“Mi kao sindikat dajemo apsolutnu podršku svima onima koji će 23.08. odraditi štrajk upozorenja od kojega bi se trebalo nešto pokrenuti, ali ako ne bude nekih rezultata i pomaka. Svakako ćemo se priključiti bude li to potrebno na sljedećem velikom štrajku u kojemu će se liste zahtjeva i onih koji će štrajkati malo podebljati i kojem ćemo pokazati da nas fali, ali da nas ima kada je to potrebno”, poručuju iz Sindikata.

Komentari