Održana primopredaja ključeva stanova za roditelje djece na liječenju u Rijeci

15

Ministarstvo državne imovine omogućilo je dva stana za roditelje djece na liječenju u bolnici na Kantridi. U KBC-u Rijeka održalo se svečano potpisivanje ugovora i primopredaja ključeva stanova.

U primopredaji su sudjelovali ravnatelj KBC-a Davor Štimac, koji je preuzeo ključeve od ministra državne imovine Gorana Marića. Prisustvovali su i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš.

Budući da su u KBC-u na liječenju i djeca iz drugih mjesta te iz drugih županija, a njihovi roditelji nemaju omogućen smještaj u Rijeci, stvorila se potreba za stanovima koji bi osigurali roditeljima da budu uz djecu. Prisutnost roditelja u danima liječenja od iznimne je pomoći djetetu. Majke su obično spavale u bolničkoj sobi s djetetom, no odsad će imati na raspolaganju dva stana, na Mlaci i Krnjevu, veličine 28 i 42 kvadrata. Najavljeno je da je u Rijeci spremna za skorašnje otvaranje i Bolnica za majku i dijete.

Od inicijative do realizacije osiguravanja smještaja roditeljima djece pacijenata trebalo je svega tjedan dana. Zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš istaknuo je kako Grad Rijeka podržava realizaciju jer je KBC, kako kaže, perjanica zdravstva u Rijeci i vrh hrvatske medicine. Grad je spreman surađivati te podržava i izgradnju nove bolnice. Ovime pokazujemo da smo u Hrvatskoj solidarni. –dodao je Ivaniš.

 

Komentari