Odjedrena 20. Fiumanka: pobjednici EWOL i RTV SLO

26

Točno u podne sa starta je krenulo 181 jedrilica u 20. Fiumanki. Vjetar je bio slab, no dovoljan da brodovi stignu na cilj – neki prije, neki kasnije. Onaj koji je prvi stigao do cilja bio je brod EWOL s iskusnim slovenskim skiperom Gašparom Vinčecom.

Ekipa Way of Life ili skraćeno EWOL na cilj je stigla u 16 sati, a za njim Adriatic Europa, na čelu s legendom slovenskog jedrenja i dugogodišnjim sudionikom Fiumanke Dušanom Puhom. Već je odnio jednu pobjedu na Fiumanki 2004. s jedrilicom Veliki Viharnik.

Treće mjesto s vremenom 16:14 osvojila je posada broda Molo longo Tutta Trieste jer je njihov iskusni kormilar Rajko Kujundžić bio spreman za sve izazove. Četvrto mjesto osvojila je Barraonda Ina s kormilarom Lucciom Promdentom. Što se obiteljske grupe tiče, prvi je kroz cilj prošao brod Reful III iz Kraljevice s kormilarom Mitjom.

Održana je i druga regata 7. Europske medijske regate, a ukupni pobjednik nakon dva dana je RTV SLO. Drugo mjesto zauzela je Nova TV, a treće HRT.

Sredinom lipnja 2000. godine pokrenuta je manifestacija što je prerasla okvire sporta i postala prepoznatljiv simbol grada na Rječini. Fiumanka nije samo jedriličarski praznik, ona uoči blagdana riječkog zaštitnika svetog Vida predstavlja ponos svih građana Rijeke.

Komentari