Od srijede temeprature padaju, čeka nas povijesno hladan kraj studenog!

83

Kraj studenog donosi temperaturne minuse, snijeg, na Jadranu buru s olujnim udarima. Nedjelja je u cijeloj Hrvatskoj kišovita, na Jadranu prevladava umjereno i jako jugo. U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavat će oblačno, uz povremenu kišu te slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar. Relativno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz većinom tmurno i oblačno vrijeme, uz kišu, gotovo cjelodnevnu.

Oblačno uz mjestimice obilne oborine bit će na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. Puhat će umjereno do jako jugo, a prema večeri uz obalu će zapuhati bura. Temperatura zraka u gorju između 3 i 8 °C, a na Jadranu od 11 do 16 °C.
U Dalmaciji će većinom biti oblačno s kišom, često i obilnijim pljuskovima s grmljavinom, osobito u unutrašnjosti. Puhat će jako i vrlo jako jugo, more će biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 15 °C, u unutrašnjosti oko 9 °C, a poslijepodnevna između 14 i 18 °C.
Na jugu Hrvatske oborine također mogu biti obilne, ponegdje i uz 50 do 70 litara kiše po četvornome metru, pa i više. Puhat će većinom jako jugo i južni vjetar, uz moguće olujne udare. Temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 °C.

Od srijede sunčanije, ali hladno uz olujnu buru…
U prva dva dana novoga tjedna prevladavat će oblačno uz povremenu kišu, a u utorak, uglavnom u gorju, može pasti i malo snijega. U srijedu se očekuju sunčana razdoblja, koja će biti češća i dugotrajnija u drugom dijelu tjedna. Ipak, bit će postupno hladnije, pa je od srijede ujutro u mnogim krajevima vrlo jako jugo ivrlo velika vjerojatnost mraza..

Na Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, osobito u ponedjeljak i utorak. Od srijede pretežno sunčano i hladnije. U utorak će zapuhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će oslabjeti tek u drugoj polovini tjedna“, najavljeno je u HRT-ovoj prognozi.

Meteorolog Zoran Vakula upozorava kako će od srijede biti većinom suho, ali još hladnije, uz jutarnje minuse diljem unutrašnjosti, pa i ponegdje blizu mora, a i najviša dnevna temperatura zraka u mnogim će mjestima biti kao malo kada u povijesti mjerenja potkraj studenoga i početkom prosinca. 

Komentari