Od posljedica napada iz mržnje preminuo član srpske zajednice Radoje Petković

11

Potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i dugogodišnji član SDSS-a Radoje Petković preminuo je od posljedica ozljeda koje je zadobio prilikom napada Ilije Glavića.

Brutalan napad dogodio se u travnju na parkiralištu u Viškovu. Od zadobivenih rana Radoje se nalazio u bolnici u lošem stanju te na kraju izgubio bitku za život. Čeka se obdukcija u kojoj će biti posve utvrđen uzrok smrti.

Радоје Петковић 25.07.1955.-08.06.2019.Истакнути члан српске заједнице, потпредсједник ВСНМ Града Каства, дугогодишњи…

Objavljuje Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županijePonedjeljak, 10. lipnja 2019.

 

Ilija Glavić nalazi se u pritvoru, a 26. travnja policija je podnijela kaznenu prijavu protiv njega zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja osobito teške tjelesne ozljede. Predviđa mu se kazna zatvora od 3 do 12 godina. 

Još se od napada sumnjalo da je etički motiviran s obzirom na to da je Ilija Glavić poznat i Haškom sudu. Žrtva i napadač nisu se poznavali, no sreli su se netom prije incidenta u kafiću u Viškovu, gdje su se posvađali.

Po izlasku iz kafića Glavić je krenuo za Petkovićem da bi ga sustigao ispred njegovog auta i zadao mu ozljede šakom u glavu, od čega se Petković onesvijestio.

Komentari