Od danas u prodaji novi iPhone

18

U ponudi su se našla dva uobičajena modela, iPhone 12 i iPhone 12 mini, te dva Pro modela, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max. Cijene bi im se trebale kretati od 699 dolara za iPhone 12 mini do 799 dolara za iPhone 12, a za Pro modele od 999 dolara za iPhone 12 Pro do 1099 dolara za iPhone 12 Pro Max.

Novi modeli izlaze pod sloganom “Hi, speed”, a podržavaju i 5G mrežu koja će korisnicima s područja gdje je uvedena najnovija 5G mreža omogućiti brže pretraživanje interneta. Uz puno veće brzine, iPhone 12 trebao bi imati najsnažniji i najnoviji Appleov tvrdi disk i grafiku te OLED zaslone koji dosad nisu bili korišteni. Očekuje se i postavljanje LiDAR senzora koji pomoću lasera prepoznaje objekte.

Glavna razlika između uobičajenih i iPhone Pro modela su broj kamera i veličina, a ta će se razlika očitovati i kod novih modela. Uobičajeni modeli imat će dvije stražnje kamere pogodne za snimanje širokokutnih i portretnih fotografija, dok Pro modeli imaju dodatnu stražnju kameru i LiDAR senzore. Novost je i prvi iPhone mini koji će imati 5,4-inčni zaslon, te iPhone Pro Max koji će imati 6,7-inčni zaslon što će ujedno biti i najveći model Appleovog telefona dosad. Veličina zaslona preostalih dvaju modela iznosit će 6,1 inča.

Najnoviji modeli vraćaju onaj stari izgled mobitela s ravnim rubovima koji podsjećaju na iPhone 4, iPhone 5 i iPhone SE.

Komentari