Od 15. kolovoza Trg 128. brigade HV, Trg Riječke rezolucije i Ulica Marina Držića postaju pješačke zone

17
Foto: Rijeka plus

Od 15. kolovoza uvodi se trajna zabrana parkiranja na Trgu 128. brigade HV, Trgu Riječke rezolucije i Ulici Marina Držića.

Ovi riječki trgovi postaju pješačka zona, kao nastavak projekta proširivanja javnih površina u Rijeci. Trgovi će se sada tek minimalno urediti, radovi na uređenju partera i hortikulture trebali bi započeti uskoro.

Kako je prilikom izmjene Odluke o određivanju javnih parkirališta kazao gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, s obzirom na to da konzervatorski uvjeti traže i opsežna arhitektonska istraživanja, koji ne bi mogla biti gotova do sljedeće godine, kada Rijeke postaje Europska prijestolnica kulture, za sada se odustalo od značajnijeg ulaganja u uređenje trgova.

Rijeka plus moli korisnike da zaključno sa srijedom, 14. kolovozom u 24.00 sata uklone vozila s navedenih parkirališta. Vozila koja se ne uklone do predviđenog vremena ukloniti će specijalno vozilo pauk.

Korisnici navedenih parkirališta od 14. kolovoza svoja vozila mogu parkirati na svim otvorenim parkiralištima područja centar.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Call Centru Rijeka plusa na broj 051/311-400.

Komentari