Očekuje nas jače pogoršanje vremena. DHMZ upozorava: Zaštitite sebe i svoju imovinu!

  111

  DHMZ za danas, 27. rujna izdali su narančasto upozorenje za Istru, Kvarner, Liku i Dalmaciju. Očekuje nas jako i olujno jugo na zapadnoj obali Istre koje će se poslijepodne okrenuti na buru, a u noći prema otvorenom moru jak i olujan jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Na splitskom području mogući su udari vjetra do 130 km/h. Jutarnje temperature zraka od 7 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 14 i 18 °C.

  Na riječkom, splitskom i dubrovačkom području moguća je obilna kša praćena jačim grmljavinskim nevremenom. Iz DHMZ-a upozoravaju: Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni su uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima. Također očekujte jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča, te prekidi u aktivnostima na otvorenom i u prometu.

  U ponedjeljak nas očekuje u noći oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu. Vrijeme će se postupno smirivati sredinom dana uz sunčana razdoblja. U noći će zapuhati umjeren i jak sjeverozapadnjak, lokalno uz mogućnost olujnih udara, danju će oslabjeti i okrenuti na buru. Jutarnje temperature zraka od 10 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 15 i 19 °C.

  Utorak će obilježiti djelomice sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će većinom slaba do umjerena bura, danju duž obalu jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka između 6 i 11 °C, dnevne vrijednosti od 18 do 22 °C, javlja IstraMet.

  Komentari