Obustavljena aktivna potraga za nestalim pomorcima! Šesnaestogodišnjak iz Splita čini sve da se traganje nastavi!

576
Foto /Facebook Bourbon Offshore

Francuske vlasti prekidaju aktivnu potragu na Atlantiku. Predstavnici vlasti Martiniquea objavili su kako obustavljaju aktivnu potragu za posadom broda Bourbon Rhodea i kapetanom Dinom Miškićem te se prebacuju na aktivno motrenje, uz objašnjenje kako je nemoguće da netko i s najboljom opremom može preživjeti 16 dana na moru, javili su mediji.

Aktivno motrenje znači da svi brodovi koji prolaze područjem moraju dojaviti ukoliko uoče bilo što što bi moglo pomoći u pronalasku pomoraca. Sateliti EMSA-e snimat će to područje još nekoliko dana. Ukoliko budu uočeni neki objekti u moru, nastavlja se aktivna potraga.

Ipak, Go get funding kampanja u kojoj se sakuplja novac za potragu nestale posade broda Bourbon Rhode, koja je pokrenuta 7. listopada, ide dalje.
Dosada je doniralo više od 3 tisuće ljudi, a prikupljeno gotovo 80 tisuća eura. Plan je doći do iznosa od 300 tisuća eura.

Događanja oko potonuća broda, vijest o prekidu potrage, potom i pokretanje kampanje u kojoj se skuplja novac za potragu nestale posade broda Bourbon Rhode na poseban su način dirnula mladog Splićanina, 16-godišnjeg Luku Vukovića, učenika V. gimnazije Vladimira Nazora, koji je odlučio učiniti baš sve, angažirati prijatelje, poznanike i tako aktivno sudjelovati u ovoj akciji koja je potresla Hrvatsku.
Potraga za brodom postala je za Luku život, o ničemu drugom trenutno ne razmišlja, piše Slobodna Dalmacija.

Vijest da se prekida potraga me šokirala. Na Facebooku mi se pojavio link s peticijom, koju sam odmah potpisao i tako sam došao i do grupe “Bourbon Rhode Rescue. Stalno sam razmišljao što ja kao 16-godišnjak mogu učiniti“, kazao je Luka za Slobodnu Dalmaciju.

Svima je dijelio link za potpisivanje peticije, a kada se pokrenula akcija prikupljanja novca za nastavak potrage, Luka, inače mladi jedriličar u Jedriličarskom klubu “Labud” prisjetio se akcije koja je ujedinila Hrvatsku, kada je u rekordnom roku sakupljen novac za liječenje male Mile u Americi.

Luka je odmah nazvao svoju razrednicu i predložio da u školi krenu prikupljati za posadu broda, ideju je oduševljeno prihvatila i ravnateljica škole. Luka je izazavao domino efekt, u akciju prikupljanja sredstava za potragu priključila se i gimnazija Marko Marulić te III. Gimnazija, poznata kao MIOC, piše Slobodna Dalmacija.
Lukina je želja akciju proširiti na cijelu Hrvatsku, na sve škole, a cilj mu je doći do kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića koji na Instagramu ima preko 17 milijuna pratitelja.

Zamislite da on samo objavi link na koji se mogu uplatiti novci i pozove ljude da pomognu. Da svaki od njegovih pratitelja donira samo 1 euro premašili bi sva očekivanja“, izjavio je Luka za Slobodnu Dalmaciju.

Svi koji žele uplatiti sredstva za kampanju Help us find Bourbon Rhode Crew lost in the Atlantic mogu to učinit na sljedećem linku

Komentari