“Novine” proslavile Rijeku: velika promocija grada i okolice na Netflixu

242

“Novine”, hrvatska dramska serija koja se emitirala na programu Hrvatske radiotelevizije, prva je dramska serija na hrvatskom jeziku koja se emitira na Netflixu, najvećoj platformi za streamanje programa na svijetu.

“S velikim ponosom i zadovoljstvom objavljujemo da je prva, a uskoro i druga, sezona “Novina” od sada na Netflixu dostupna gledateljima u 190 zemalja svijeta. Stali smo uz bok najboljoj svjetskoj televizijskoj produkciji”, objavili su iz produkcije ove popularne dramske serije.

Prva sezona serije najvećim je dijelom snimana u Rijeci, režirao ju je Dalibor Matanić, a scenarij je napisao Ivica Đikić, nekadašnji glavni urednik riječkog Novog lista. Serija prati život i odnose u redakciji jednoga dnevnog lista, a govori o tome kako moćnici i političari utječu na medijsku scenu.

U Rijeci se nedavno snimala i druga sezona koja će se najesen emitirati na HRT-u. Uz Rijeku, ostale lokacije snimanja bile su Opatija, Čavle, Kastav, Bakar, Omišalj te Krk, otkrio nam je organizator snimanja Dean Lalić, koji je u suradnji s Libertom Mišan tijekom snimanja nalazio lokacije i vizure grada koje su fotogenične i atraktivne za snimanje.

„Upravo su te vizure grada i okolice seriji dale dodatan bonus, a cijeli je ovaj projekt Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji donio veliku promociju“, kaže Lalić. Lokacije koje su odabrane za snimanje bile su „mračne“, ističe, ali upravo to zahtijevao je scenarij ove serije.

Dean Lalić

„Svi koji su radili na ovoj seriji jako su zadovoljni, građani su bili jako susretljivi i ljubazni, stvorila se dobra klima, a Rijeka je na neki način postala i glavni lik ove serije“, dodaje Lalić.

Snimanje serije „Novine“ u Rijeci i okolici i samim je građanima dalo samopouzdanje  i osjećaj ponosa prema gradu u kojem žive, a pogotovo sada kada će serija biti prikazivana u više od 190 zemalja svijeta, zaključuje.

“Dolazak “Novina” kao hrvatskog proizvoda na zahtjevno američko i svjetsko tržište izniman je iskorak Hrvatske radiotelevizije na svjetskoj razini, produkcijske tvrtke Drugi plan, ali i cjelokupne domaće audiozivualne industrije, što je također važan oblik promidžbe Hrvatske”, kazao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, dodavši kako je veliki uspjeh da se naša dramska serija našla u Netflixovoj ponudi uz bok s nekim od najboljih serija svih vremena, posebno naglasivši kako će to biti prva serija na Netflixu na hrvatskom jeziku.

Komentari