Nissan uvodi uslugu pretplate koja vam omogućava svakodnevno mijenjanje automobila. Donosimo detalje ako ste zainteresirani!

23

Nissan je jučer objavio da će pokrenuti uslugu pretplate koja vozačima omogućava prelazak na drugi automobil svaki dan, ako to budu željeli.

Program nazvan “Nissan Switch” trebao bi se pokrenuti u Houstonu kao probna verzija, rekao je Nissan u priopćenju. Vozači mogu birati između dva paketa, “Select” i “Premium”, prvi po cijeni od 699 USD, a drugi 899 USD mjesečno.

Select paket nudit će modele poput limuzine Altima i Rogue crossover, dok Premium ponuda uključuje Maxima limuzinu i Armada SUV.

Pretplatnici će morati platiti 495 USD naknade kako bi se pridružili programu, ali pretplata uključuje “neograničene promjene automobila pa čak i novo vozilo svaki dan”, isporuku, čišćenje, osiguranje, pomoć na cesti i redovito održavanje.

Da bi se prebacili na drugi automobil, vozači mogu “koristiti Nissan Switch aplikaciju ili poslati tekst osobnom conciergeu kako bi zatražili promjenu auta”, navodi se na web stranici programa. Nissan će zatim isporučiti vozilo unutar određenog servisnog područja.

“Nissan Switch je još jedan način da Nissan testira alternative pojmu tradicionalne mobilnosti bez dugoročnih financijskih obveza za naše kupce”, rekao je Andrew Tavi, Nissanov potpredsjednik za vanjske poslove.

“Za one koji žele limuzinu tijekom tjedna i SUV ili sportski automobil, poput GTR-a, vikendom, Nissan Switch pruža rješenje”, rekao je Tavi. GTR će biti dostupan za dodatnih 100 USD dnevno najviše sedam dana.

Pretplata je nalik Netflixu – Nissan kaže da je “promjena vaše vožnje jednostavna kao i gledanje omiljene emisije” – pridružuje se pretplatničkim planovima drugih proizvođača automobila poput Audija, Lexusa i Mercedes-Benza.

Iako su planovi pretplate za automobile prikladan način za isprobavanje raznih modela, ovaj oblik zabave nije jeftin no ovakav luksuz će s eipak morati financijski isplatiti Nissanu. Analiza s tržišta automobila na kojoj je Edmunds rekao da su pretplate – najviše analizirane u iznosu od 97 739 dolara tijekom tri godine – bila mnogo skuplja od tradicionalnih najmova.

Komentari