Nije mogla hodati, letjeti…spašena mlada roda iz Čigoča!

32
Foto/Park prirode Lonjsko polje

Snježana Sever iz Čigoča uočila je neobično ponašanje mlade rode u gnijezdu na krovu svoje štale u Čigoču, nije mogla hodati, niti letjeti, jer joj se oko nogu zaplela špaga za baliranje.

Snježana Sever odlučila je zatražiti pomoć znalaca, djelatnika Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje i ekipe HEP-a.

Uspješnom intervencijom djelatnika HEP-a, Elektra Sisak, Terenske jedinice Sunja te djelatnika Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, mlada je roda spašena. Razrezali su špagu i oslobodili joj noge.

roda2
Foto/Park prirode Lonjsko polje

Iako je mlada roda nakon intervencije vidno iznemogla i u stresnom stanju, nadamo se njenom brzom oporavku, koji će pratiti vlasnica Snježana Sever i djelatnici Javne ustanove. Ovom prilikom zahvaljujemo djelatnicima HEP-a koji su pored velikih intervencija nakon olujnog nevremena taj dan osigurali vozilo sa korpom za prilazak gnijezdu. Također zahvaljujemo svim stanovnicima Parka koji budno prate i paze na naše zaštićene vrste te ovom prilikom apeliramo na nesavjesne građane da na okućnicama i livadama ne ostavljaju špage i ostale materijale neorganskog porijekla“, objavljeno je na na Facebooku Parka prirode Lonjsko polje.

Uz pomoć HEP-a uspješno spašena mlada roda u Čigoču!Snježana Sever iz Čigoča uočila je neobično ponašanje mlade rode u…

Objavljuje Park prirode Lonjsko poljeSrijeda, 10. srpnja 2019.

 

 

 

 

Komentari