Nevjerojatno rijetko mladunče albino tuljana potrebno je spasiti jer ga se drugi tuljani klone

154

Izuzetno rijetko mladunče albino tuljana rođeno je u Rusiji, a biolozi ga planiraju prevesti do najbližeg delfinarija. Lokalno stanovništvo primijetilo je rijetko mladunče tuljana “narančaste boje” na obali Ohotskog mora u Rusiji. To je zaista rijetka pojava, a stvari za jadnu životinju ne izgledaju presvijetlo. Čini se da krdo tuljana nije prihvatilo mladunče. Znate li da vjerojatnost da se tuljan rodi s tim albino osobinama iznosi 1 naprama 100 000?

Doktor Vladimir Burkanov, biolog, prvi je podijelio fotografije albino tuljana. Neki tuljani nisu sretni kad vide “ružnu patku” oko krda smještenog na malom otoku.

The story of the albino seal pup (who was actually ginger) who was rejected by her family and found a home at a Russian dolphinarium http://bit.ly/2nZcsCj

Objavljuje Always looking at the skyČetvrtak, 16. travnja 2020.

“Ovo je mladunče izgleda dobro nahranjeno i bilo je vrlo aktivno, pa mu je majka očito dala puno mlijeka. Ostali tuljani ne obraćaju previše pažnje pa je to pomalo zabrinjavajuće.” Burkanov vjeruje da će tuljani u bliskoj budućnosti početi gristi i ganjati albino mladunče.

Albino tuljani imaju jedinstvenu genetiku koja uključuje i loš vid. Ovo mladunče se možda neće moći razmnožiti, pa stručnjaci za divlje životinje razmišljaju o njegovom transportu u dupinarij.

Izvor: Bored Panda

 

Komentari