“Ne dajte da vas lažu!” Srpska znanstvenica u SAD-u detaljno raščlanila cjepivo Pfizer i otkrila što se zaista nalazi unutra

130

Doktorandica biomedicinskih znanosti zaposlena na američkom koledžu Weill Cornell Medicine u New Yorku, Isidora Stanković raščlanila je sustav Pfizer cjepiva. Weill Cornell Medicine jedna je od najbolje rangiranih postdiplomskih škola, a Stanković je na Facebooku objavila detaljnu analizu cjepiva koje su razvile tvrtke Pfizer i BioNTech. Ova mlada znanstvenica posljednjih je mjeseci aktivno uključena u detaljna objašnjenja čitave problematike u vezi s koronavirusom, isključivo iz znanstvene perspektive, a i sama je primila Pfizerovo cjepivo u siječnju, prenosi Net.hr.

“Reših da iskoristim svoju diplomu biohemije i otkrijem šta je zaista u Pfizer RNK vakcini. Ne dajte da vas lažu, čitajte do kraja!

• BNT162b2 iRNK – modifikovani RNK spajk (S) proteina koronavirusa, ovde pod nazivom BNT162b2.
• Polietilen glikol (PEG) – molekul koji se nalazi u brdo prirodnih proizvoda i milijardu lekova. Koristi se i u laksativima ili npr da omekša sladoled (onaj na točenje). Ovde je u grupi masti.
• ALC-0315 = (4-hidroksibutil) azanedil)bis (heksan-6,1-dil)bis(2-heksildekanoat) ; ALC-0159 = 2-[(polietilen glikol)-2000]-N,N-ditetradecilacetamid ; 1,2-Distariol-sn-glicero-3-fosfoholin holesterol.
OVO SU MASTI. Prave lipidni mehur oko RNK molekula i tako ga štite od razgradnje.
• Kalijum hlorid, kalijum-dihidrogen-fosfat, natrijum hlorid, dinatrijum-hidrogen-fosfat-dihidrat.
OVO SU SOLI. Prave koncentraciju jona u mehuru povoljnom.
• Sukroza – ŠEĆER. Radi isto što i soli. Ako koncentracija šećera i soli nije optimalna RNK se lako razgradjuje.
• Dihidrogen monooksid – VODA. Rastvarač.
Poruka priče: Nije sve što zvuči “opasno” jer smo bežali s časova hemije zaista i opasno.
Poruka priče 2: Ova vakcina je toliko prirodna i organska da možete bakin kolač od nje da napravite.”
Snimka zaslona 2021-04-15 085350
Izvor: Screenshot Facebook

Komentari