Napokon sunčan i topao vikend, no lijepo vrijeme neće trajati dugo – stiže promjena!

94

Stižu nam bolji dani, a oni se zovu – vikend! Pogotovo kada uzmemo u obzir da će i subota i nedjelja biti sunčane i tople. Zato planirajte boravak na otvorenom jer kiša stiže i brže nego što nam se čini. I to već u ponedjeljak.   

Na Jadranu pretežno sunčano do nedjelje, a oblačnije će biti na jugu te istoku zemlje gdje mjestimice može pasti i malo kiše. Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 13 do 19 °C.

Povoljne će biti i biometeorološke prilike koji bi većini ljudi trebale donijeti miran san i dobro raspoloženje. Poteškoće uzrokovane vremenom ne očekuju se ni kod kroničnih bolesnika.

U nedjelju sunčano i još malo toplije, osobito na kopnu, dok će na moru zapuhati jugo koji će jačati prema ponedjeljku. Početkom tjedna i dalje toplo, ali promjenjivije i nestabilnije, mjestimice s kišom ili pokoji pljuskom, izraženijim na sjevernom Jadranu te u gorju, osobito s ponedjeljka na utorak.

Komentari