Najžešće oluje iduća 2 dana pogađat će središnju i sjevernu Italiju, a zatim će se seliti u Jadran

129
more

Visinska ciklona noćas je preko Alpa upala u Genovski zaljev otkuda će se polako premještati prema Korzici, a zatim se idućih dana ponovno premjestiti prema sjeveroistoku pojačavajući utjecaj na vrijeme i u našem kraju.

Kao što vidimo na satelitskoj animaciji, riječ je o dojmljivom ciklonalnom vrtlogu koji će danima podržavati nestabilno vrijeme u široj regiji. Jugozapadno strujanje u kombinaciji s relativno visokim temperaturama i povećanom vlažnošću zraka, moglo bi rezultirati novim lokalnim nevremenima diljem regije.

Najžešće oluje iduća 2 dana pogađat će središnju i sjevernu Italiju, a zatim će se s približavanjem ciklone nestabilnosti seliti u Jadran. One bi posebno izražene mogle biti u noći na srijedu kada može biti jakih neverina.

Iduća 2 dana obilježje vremena na sjevernom Jadranu ipak će biti bura, za što je DHMZ danas izdao žuti stupanj meteorološkog upozorenja, a za ponedjeljak podno Velebita na snazi je čak i crveno upozorenje.

Skrenite pažnju vašim gostima na buru kako ne bi s luftićima završili u Italiji, naročito ako se nalazite na Kvarneru, a zatim se pripremite na nepredvidljive neverine, donosi IstraMet.

Komentari